naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Audiovizualna politika
Borba protiv prijevara
Carinska politika
Ekonomska i monetarna unija
Energija
Informacijsko društvo
Kulturna politika
Ljudska prava
Obrazovanje, izobrazba i mladi
Poduzetništvo
Poljoprivredna politika
Pravosuđe i unutarnji poslovi
Prometna politika
Proračun
Proširenje EU
Razvoj
Regionalna politika
Ribarstvo i pomorska pitanja
Sigurnost hrane
Trgovinska politika
Tržišno natjecanje
Unutarnje tržište
Vanjski odnosi
Zajednička porezna politika
Zajednička vanjska i sigurnosna politika
Zapošljavanje i socijalna pitanja
Zaštita okoliša
Zaštita potrošača
Zdravstvo
Znanost i istraživanje
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Povjerenik Hahn: Hrvatska može računati na brzu integraciju

Hrvatska može računati na najbržu moguću integraciju u Europsku uniju i korištenje fondova Unije, rekao je europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn u intervjuu za poljski list Rzeczpospolita, uoči neformalnog sastanka ministara Europske unije koji se u četvrtak 14. srpnja održao u Poljskoj.  

'Imamo iskustva od prethodnih proširenja EU-a i možemo izbjeći prethodne greške. Hrvatska je dobro pripremljena i dobit će sredstva iz strukturnih fondova', rekao je Hahn ističući da će Hrvatska dobiti najbržu moguću integraciju. 

Europski povjerenik također je ocijenio da Hrvatska, za razliku od nekih drugih zemalja koje su ulazile u EU, ima jedan problem manje, budući da već ima izgrađenu mrežu autocesta. 

'Radi se o autocestama, jer je tamo vjerojatno više kilometara autocesta nego u svim ostalim novim članicama EU-a', dodao je. 

Hahn je u razgovoru za poljski list također kazao da su predstavnici iz Hrvatske bili u Poljskoj gdje su skupljali iskustva o načinu korištenja fondova EU-a. 

'Znam također da su Hrvati bili u Poljskoj i učili su kako koristiti strukturne fondove. Jer nije lako potrošiti na pravilan način europska sredstva, posebice toliko veliku svotu, koju je dobila Poljska za razdoblje od 2007. do 2013.', dodao je. 

Hina