naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Audiovizualna politika
Borba protiv prijevara
Carinska politika
Ekonomska i monetarna unija
Energija
Informacijsko društvo
Kulturna politika
Ljudska prava
Obrazovanje, izobrazba i mladi
Poduzetništvo
Poljoprivredna politika
Pravosuđe i unutarnji poslovi
Prometna politika
Proračun
Proširenje EU
Razvoj
Regionalna politika
Ribarstvo i pomorska pitanja
Sigurnost hrane
Trgovinska politika
Tržišno natjecanje
Unutarnje tržište
Vanjski odnosi
Zajednička porezna politika
Zajednička vanjska i sigurnosna politika
Zapošljavanje i socijalna pitanja
Zaštita okoliša
Zaštita potrošača
Zdravstvo
Znanost i istraživanje
Naslovnica > EU u fokusu
Stopa nezaposlenosti u eurozoni i EU nepromijenjena u srpnju

Stopa nezaposlenosti u eurozoni u srpnju je ostala nepromijenjena u odnosu na lipanj i iznosila je 10,0 posto, pokazali su u srijedu najnoviji podaci statističkog ureda Europske unije. Usporedbe radi, u srpnju prošle godine iznosila je 10,2 posto. 

Prema procjenama Eurostata, u eurozoni je u srpnju bilo nezaposleno ukupno 15,757 milijuna ljudi, što je 61 tisuća više nego u lipnju. 

Stopa nezaposlenosti u 27-članoj Europskoj uniji također je ostala nepromijenjena u odnosu na prethodni mjesec, u visini 9,5 posto. U srpnju prošle godine iznosila je 9,7 posto. 

U Eurostatu procjenjuju da je u srpnju u EU bez posla bilo ukupno 22,717 milijuna građana, što je 18.000 više nego u lipnju. 

Španjolska je u srpnju ponovo bilježila najvišu stopu nezaposlenosti od 21,2 posto, dok je najniža zabilježena u Austriji i iznosila je 3,7 posto. 

Stopa nezaposlenosti među mladima do 25 godina starosti bila je u srpnju 20,5 posto u eurozoni, te 20,7 posto u Uniji, a kretala se u rasponu od najnižih 7,5 posto u Nizozemskoj, do najviših 46,2 posto zabilježenih u Španjolskoj, objavio je Eurostat.(Hina)

 

Više o tome:

Europska komisija: July 2011 Euro area unemployment rate at 10.0% EU27 at 9.5%