naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Audiovizualna politika
Borba protiv prijevara
Carinska politika
Ekonomska i monetarna unija
Energija
Informacijsko društvo
Kulturna politika
Ljudska prava
Obrazovanje, izobrazba i mladi
Poduzetništvo
Poljoprivredna politika
Pravosuđe i unutarnji poslovi
Prometna politika
Proračun
Proširenje EU
Razvoj
Regionalna politika
Ribarstvo i pomorska pitanja
Sigurnost hrane
Trgovinska politika
Tržišno natjecanje
Unutarnje tržište
Vanjski odnosi
Zajednička porezna politika
Zajednička vanjska i sigurnosna politika
Zapošljavanje i socijalna pitanja
Zaštita okoliša
Zaštita potrošača
Zdravstvo
Znanost i istraživanje
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
EuroNatur 2011. ravnatelju 'Lonjskog polja' Goranu Gugiću

Goran Gugić, ravnatelj parka prirode 'Lonjsko polje', dobit će 11. listopada nagradu EuroNatur za 2011., koju dodjeljuje Europski fond za prirodnu baštinu, neprofitna zaklada za zaštitu europske prirodne baštine.

'Za Europsku uniju, dogovoren pristup Hrvatske znači vrijedan doprinos jedinstvenih prirodnih i kultiviranih krajolika koje se teško može naći drugdje u središnjoj Europi', rekao je direktor Europskog fonda za prirodnu baštinu Gabriel Schwaderer. 

Među tim prirodnim bogatstvima su močvare uz rijeku Savu, koje se protežu na 1.200 četvornih kilometara i najveće su u Europi. 

'Kao ravnatelj parka prirode 'Lonjsko polje' u močvarama kod Save, Goran Gugić stvorio je model kako se kultivirane krajolike u Europi može učinkovito štititi', rekao je Schwaderer. 

Moto parka prirode 'Lonjsko polje', kojim Gugić upravlja od 1998., je 'Živjeti s vodom' i park se danas ubraja među najbolje vođene u jugoistočnoj Europi. Tradicija pašarenja u tom je parku očuvana neprekinuta još od srednjeg vijeka. 

Nagrada Goranu Gugiću bit će svečano uručena 11. listopada na otoku Mainau, na Bodenskom jezeru, priopćio je Europski fond za prirodnu zaštitu.  

Hina