naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Audiovizualna politika
Borba protiv prijevara
Carinska politika
Ekonomska i monetarna unija
Energija
Informacijsko društvo
Kulturna politika
Ljudska prava
Obrazovanje, izobrazba i mladi
Poduzetništvo
Poljoprivredna politika
Pravosuđe i unutarnji poslovi
Prometna politika
Proračun
Proširenje EU
Razvoj
Regionalna politika
Ribarstvo i pomorska pitanja
Sigurnost hrane
Trgovinska politika
Tržišno natjecanje
Unutarnje tržište
Vanjski odnosi
Zajednička porezna politika
Zajednička vanjska i sigurnosna politika
Zapošljavanje i socijalna pitanja
Zaštita okoliša
Zaštita potrošača
Zdravstvo
Znanost i istraživanje
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Održan sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-RH

Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska održao je u utorak 11. listopada u Bruxellesu svoj 14. sastanak na kojem se, među inim, raspravljalo o pripremama za potpisivanje ugovora o pristupanju Hrvatske i informativnoj kampanji za referendum o ulasku u EU, koji će se održati u Hrvatskoj.  

Bio je to prvi sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora nakon završetka hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom. 

Odbor je prihvatio zajedničke preporuke u kojima je pozdravljen završetak pregovora i istaknuta činjenica da je Hrvatska kroz pristupne pregovore provela 'impresivni broj reformi'.

U zajedničkim preporukama pozvani su Hrvatski sabor i Europski parlament da pojačaju pripreme za dolazak hrvatskih promatrača u Europski parlament. 

Nakon potpisivanja ugovora o pristupanju najavljenog za 19. prosinca, hrvatski predstavnici će moći sudjelovati u radu europskih institucija kao promatrači. U Europskom parlamentu će Hrvatska imati 12 zastupnika, a do stupanja u članstvo 1. srpnja 2013. imat će isto toliko promatrača. 

Hina