naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Audiovizualna politika
Borba protiv prijevara
Carinska politika
Ekonomska i monetarna unija
Energija
Informacijsko društvo
Kulturna politika
Ljudska prava
Obrazovanje, izobrazba i mladi
Poduzetništvo
Poljoprivredna politika
Pravosuđe i unutarnji poslovi
Prometna politika
Proračun
Proširenje EU
Razvoj
Regionalna politika
Ribarstvo i pomorska pitanja
Sigurnost hrane
Trgovinska politika
Tržišno natjecanje
Unutarnje tržište
Vanjski odnosi
Zajednička porezna politika
Zajednička vanjska i sigurnosna politika
Zapošljavanje i socijalna pitanja
Zaštita okoliša
Zaštita potrošača
Zdravstvo
Znanost i istraživanje
Naslovnica > Najave i događanja
Hrvatska 28. zvjezdica Europe

Hrvatska studentska asocijacije u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova organizira „Dane Europske unije“ 6. i 7. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Osnovna svrha projekta je probuditi svijest studenata i potaknuti ih na samostalno i kritično razmišljanje o brojnim mogućnostima koje nam se otvaraju pristupanjem Europskoj uniji.

Projekt, koji se odvija već četrnaestu godinu, otvorit će prva potpredsjednica Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Projekt je osmišljen kao niz  stručnih predavanja, prezentacija i radionica na teme Europske unije te studiranja i stipendiranja u Europi koje će studentima Sveučilišta u Zagrebu i ostalim sudionicima projekta prezentirati renomirani govornici, među kojima su šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren; ministar rada Mirando Mrsić; ministar zdravlja Rajko Ostojić; dekan Ekonomskog fakulteta Tonći Lazibat te brojni drugi stručnjaci.

Otvorenje projekta „Dani Europske unije 2013. – 28. zvjezdica Europe!“  održati će se 6. svibnja 2013. godine s početkom u 09:30 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.