naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Potpredsjednik Europske komisije u posjetu Japanu

Potpredsjednik Europske komisije Günter Verheugen zadužen za poduzetništvo i industrijsku politiku posjetit će Japan 13. i 14. srpnja gdje će s predstavnicima japanske vlade i poduzetnicima razgovarati o jačanju gospodarske suradnje između Japana i Europske unije, inovacijama radi jačanja konkurentnosti njihovih ekonomija  te o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. 

Ekonomije Japana i Europske unije zajedno čine 40 posto svjetskog BDP-a te se susreću sa sličnim izazovima poput globalizacije i starenja stanovništva. Kako bi dali odgovor na globalizacijske izazove Europska unije usvojila je Lisabonsku strategiju, a Japan Novu ekonomsku strategiju rasta. 

Drugog dana svog posjeta Günter Verheugen sudjelovat  će u radu okruglog stola za poslovni dijalog između Japana i Europske unije. Ovaj godišnji sastanak služi kao forum na kojem japanski i europski poduzetnici daju preporuke za vođenje ekonomskih politika Japana i Europske unije.

Više o tome:

  • Verheugen u Japanu