naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Konferencija o poglavljima pregovora financijske usluge i ekonomska i monetarna unija

U Zagrebu se 26. i 27. rujna 2006. u organizaciji Infoarene održava “Konferencija o poglavljima pregovora financijske usluge i ekonomska i monetarna unija”. Svrha konferencije je prikazati i objasniti te raspraviti prilagodbe kroz koje hrvatski financijski sektor mora proći idućih nekoliko godina u pripremama za ulazak u Europsku uniju, a potom i Europsku monetarnu uniju.

Prvi dan konferencije obrađuje opće smjernice ekonomske politike i fiskalna pravila u monetarnoj i ekonomskoj uniji, te pitanja monetarne integracije uključujući i tečajni režim unutar ERM II. Drugi dan rezerviran je za predstavljene potrebne promjene financijskog sektora prema pravnoj stečevini EU – tržišta vrijednosnih papira, osiguranja i mirovinskih fondova, banaka i financijskih konglomerata. U srijedu će između ostaloga biti govora i o značajnim promjenama koje će uslijediti kao posljedica primjene direktive o kapitalnim zahtjevima (Basel II) i direktive o tržištima financijskih instrumenata (MIFID).

Konferencija se održava u dvorani Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Pavla Hatza 12.