naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Projekt HGK o acquis-u

U okviru bilateralnog programa pomoći flamanskog Ministarstva vanjskih poslova, odobren je projekt 'Prijenos znanja o pravnoj stečevini Europske unije' (Acquis-Transfer Croatia).

To je drugi projekt HGK u okviru ovog bilateralnog programa pomoći čija je ukupna vrijdnost pola milijuna eura na godinu. Projekt 'Prijenos znanja o pravnoj stečevini Europske unije',  trajat će dvije godine, a za njegovu provedbu odobreno je 65.000 eura.

Flamanski partner u ovom projektu je  Gospodarska komora iz Antwerpena, a usredotočen  na poljoprivredu i određene grane industrije.

Provedba projekta trebala bi omogućiti Komori, a i njenim članicama, prepoznavanje,  razumijevanje i primjenu relevantnih mjera koje su nužne u poslovanju s EU. Predviđene aktivnosti uključuju radionice, publikacije o poslovanju s EU, promociju  hrvatskog gospodarstva u Flandriji, te susrete hrvatskih i flamanskih  tvrtki. Provedba projekta trebala bi rezultirati u boljoj pripremi hrvatskih tvrtki zahtjevima EU.

HINA