naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Učimo o Europskoj uniji

Na Brijunima 13. i 14. listopada održava konferencija "Učimo o Europskoj uniji". Konferenciju organizira Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija  u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Britanskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, četvrti puta za redom. Prethodne konferencije "Učimo o Europskoj uniji" održane su 2003. u Rovinju, 2004. u Dubrovniku i 2005. godine u Varaždinu.  


Ovogodišnja se konferencija održava pod nazivom "Stalno usavršavanje iz područja EU" unutar koje će se obraditi nekoliko tema kao što su usavršavanje na teme vezane uz Europsku uniju prije i nakon punopravnog članstva, komunikacijska strategija za informiranje javnosti o europskim integracijama, te regionalna umrežavanja u području obrazovanja o europskim integracijama kao potpora nacionalnim institucijama javne uprave.  


 U radu konferencije sudjelovat će predstavnici lokalne i državne uprave, institucija za obrazovanje državnih službenika, privatnih organizacija, nevladinih udruga uključenih u obrazovanje o europskim integracijama, kao i sve one koje zanimaju uloga i značaj usavršavanja u području europskih integracija.

 


Više o tome:


Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija: Konferencija "Učimo o Europskoj uniji"