naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Uspostavlja se zajedničko tijelo EGSO-a i hrvatskih organizacija civilnog društva

Nastavno na posjet dr. Anne-Marie Sigmund, predsjednice Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Hrvatskoj 11. listopada 2006., postignut je dogovor o uspostavi zajedničkog tijela između EGSO-a i hrvatskih organizacija civilnog društva. To će se tijelo zvati EU-Croatia Civil Society Follow-up Committee, a izravan je rezultat zaključaka usvojenih na Forumu civilnog društva zapadnog Balkana održanom krajem ožujka 2006. u Bruxellesu. 

Ciljevi djelovanja Odbora bit će isti kao i ciljevi djelovanja zajedničkih savjetodavnih odbora koji su nedavno osnovani s drugim zemljama kandidatkinjama za članstvo u Europskoj uniji. Follow-up Committee koji će okupiti članove Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i predstavnike hrvatskih organizacija civilnog društva, omogućit će civilnom društvu aktivnije sudjelovanje u Procesu stabilizacije i pridruživanja, a rad Odbora također će doprinijeti napretku Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji.   

Follow-Up Committee bi trebao biti utemeljen do kraja ove godine, a prvi sastanak Odbora trebao bi se održati u Bruxellesu početkom 2007. godine.

 

Više o tome: 

Europski gospodarski i socijalni odbor: EGSO-a i hrvatske organizacije civilnog društva uspostavile zajedničko tijelo