naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Komisija objavila natječaj za nagradu Lorenzo Natali

Europska komisija objavila je u utorak 24. listopada natječaj za 15. godišnju novinarsku nagradu Lorenzo Natali za iznimne novinarske izvještaje o ljudskim pravima i demokraciji u zemljama u razvoju.  


Ukupni iznos od 50,000 eura dodjeljuje se iznimnim novinarskim radovima u tiskanim i online medijima iz Afrike, Europe, Bliskog istoka, Azije, Latinske Amerike te Kariba. Prijave se primaju na internetskoj stranici www.nataliprize.eu do 31.siječnja 2007. godine. 


Nagradu Lorenzo Natali dodjeljuje se jednom godišnje novinarima za članke o ljudskim pravima i demokraciji u zemljama u razvoju. Nagradu je utemeljila je Europska komisija 1992. godine, a ime je dobila po Lorenzu Nataliju, bivšem povjereniku EK-a za razvoj i poznatom borcu za ljudska prava. Rad povjerenika Natalija uvelike je pridonio razvoju suradnje unutar politika Europskih zajednica.                              


Prošle godine ova nagrada je s 996 nominacija iz 138 zemalja privukla rekordan interes. Nagradu je tada dobila novinarka iz Šri Lanke Wjedasa Namini za članak 'Nemilosrdno novačenje djece' o regrutiranju djece u redove šrilankanskih Tamilskih tigrova. 

 


Više o tome:


Europska komisija: Lorenzo Natali Prize for Journalists Launched