naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Obrazovanje odraslih: odobreni novi projekti

(27. 10. 2005.) Europska komisija namijenila je 30 milijuna eura europskim projektima suradnje u području obrazovanja odraslih. Paket je odobren u sklopu akcije Grundtvig programa Socrates s ciljem potpore cjeloživotnom učenju, a podržat će 2.500 organizacija koje su uključene u opće obrazovanje odraslih.

Tijekom proteklih pet godina Grundtvig je postao ključno mjesto za potporu organizacijama koje se bave obrazovanjem odraslih. Do sada je u njega uključena 31 zemlja.

Ove godine odabran je 71 novi projekt te deset mreža i seminara, koji su izabrani među 430 molbi iz cijele Europe. Svaki projekt u prosjeku ima 6-8 partnera iz najmanje tri zemlje sudionice, a prosječna potpora za projekt iznosi između 60.000 i 340.000 eura za projekte koji u prosjeku traju tri godine. Ukupno je Komisija odobrila više od 16 milijuna za potporu ovim akcijama.
(Autorica: Jaka Primorac)

Više o tome:

  • Europska komisija: Opća uprava za obrazovanje i izobrazbu: Program Socrates: Akcija Grundtvig
  • Europska komisija: Opća uprava za tisak i informiranje: Don’t stop learning ! The European Commission promotes adult education with increased funding, IP/05/1187, 26. 9. 2005.