naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Istarska županija provodi projekt "Super Size Europe"

Istarska županija potpisala je s Europskom komisijom ugovor o sufinanciranju projekta pod nazivom "Super Size Europe" kojim se među srednjoškolskom populacijom, učenicima trećih i četvrtih razreda, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji želi podići razina znanja o europskim integracijama, izvijestila je u ponedjeljak 22. siječnja Istarska županija.


Projekt je vrijedan oko 65.000 eura, a provodit će se tijekom godine dana.  Član županijskog poglavarstva zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan kazao je na konferenciji za novinare da se projekt u potpunosti poklapa s programom edukacije Istarske županije na temu eurointegracijskih procesa.  


Po njegovim riječima, projekt se financira sredstvima iz PHARE pretpristupnog fonda Europske unije. Nositelj projekta je Istarska županija, a partneri u projektu su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli, talijanska regija Veneto i udruga Suncokret.


Hina