naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Otvaranje izložbe "Dobar dan! Ovdje Europa" u Goethe-Institutu

Izložba plakata o Europskoj uniji bit će otvorena u utorak 30. siječnja u Goethe-Institutu u Zagrebu, a tom će prigodom stotinjak učenika zagrebačkih gimnazija moći razgovarati s njemačkim veleposlanikom u Hrvatskoj Hansom Jochenom Petersom o Europskoj uniji i pitanjima vezanim uz hrvatski ulazak u EU, priopćeno je u ponedjeljak 29. siječnja iz njemačkog veleposlanstva u Zagrebu. 


Učenici će, osim s njemačkim veleposlanikom, moći razgovarati i s načelnicom odjela u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Katjom Šare i ravnateljicom Goethe-Instituta Julianom Stegner. 


"Povod susretu je otvaranje izložbe atraktivnih plakata o Europskoj uniji koja se u Goethe-Institutu može vidjeti do 28. veljače. Na sedamnaest plakata s fotografijama i kratkim popratnim tekstovima na hrvatskom jeziku, izložba na izabranim primjerima pokazuje globalna postignuća europske suradnje u proteklih pedeset godina", kaže se u priopćenju.


Izložbu je priredilo njemačko ministarstvo vanjskih poslova u povodu njemačkog predsjedanja EU-om u prvoj polovici ove godine, dodaje se u priopćenju.

Hina