naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
EU natječaj za amatersku fotografiju povodom 50. rođendana Europske unije

Povodom 50. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma temeljem kojih je začeta Europska unija te u cilju poticanja građana na promišljanje o EU i njezinu mjestu u današnjem svijetu, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj objavila je natječaj za amatersku fotografiju na temu ''Ujedinjeni u različitosti''.

Natječaj je namijenjen svima, bez obzira na dob, a otvoren je od 26. siječnja do 12. ožujka 2007. godine. Svaki sudionik može poslati od jedne do pet fotografija na zadanu temu. Fotografije ne smiju biti nigdje prethodno objavljivane, moraju biti originalne i u isključivom vlasništvu pošiljatelja. 

O kvaliteti pristiglih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici Delegacije, a autori nagrađenih fotografija osobno obaviješteni o rezultatima natječaja. Nagradni fond iznosi 300, 200 i 100 eura za prvu, drugu odnosno treću nagradu u dvije kategorije: za sudionike do 15 godina i za sudionike iznad 15 godina.

 

Više o tome:

Delegacija Europske komisije u RH: EU natječaj za amatersku fotografiju u povodu pedesetogodišnjice potpisivanja Rimskih sporazuma