naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Projekt “EU IMPACT – Akademska mreža za komuniciranje učinaka integriranja Hrvatske u EU”

Institut za međunarodne odnose započeo je u siječnju ove godine provedbu projekta “EU IMPACT - Academic Network for Cummunicating Integration Impacts in Croatia” koji je odobren za financiranje od strane Delegacije Europske komisije u Zagrebu u okviru programa PHARE 2005. Glavni partner na projektu je Europski institut (Institute for European Affairs - IIEA) iz Dublina. U provedbi projekta također sudjeluje i Katedra Jean Monnet Sveučilišta u Koelnu, te nekoliko domaćih sveučilišta, fakulteta i institucija, i to: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva iz Zagreba, Rektorat Sveučilišta u Osijeku, te Rektorat Sveučilišta u Rijeci. 

Osnovni cilj projekta  je razviti mrežu predstavnika hrvatske akademske zajednice kako bi se time osnažio dijalog i poboljšalo širenje informacija o učincima integriranja Hrvatske u Europsku uniju. Aktivnosti na projektu obuhvaćaju organizaciju Kick off konferencije u Zagrebu, te tri foruma na temu očekivanih učinaka integriranja u EU koji će se održati u Osijeku, Rijeci i Splitu. Provedba projekta trajati će do prosinca 2007. 

 

Više o tome:

Institut za međunarodne odnose: “EU IMPACT - Academic Network for Cummunicating Integration Impacts in Croatia” (informacija o projektu)