naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Konferencija o Sedmom okvirnom programu Zajednice i Programu za konkurentnost i inovacije

Hrvatska gospodarska komora organizira Konferenciju o programima Zajednice: 7. okvirni program i Program za konkurentnost i inovacije. Konferencija koja će se održati u utorak 20. veljače u prostorijama HGK-a u Zagrebu, namijenjena je hrvatskim gospodarstvenicima, malim i srednjim poduzetnicima te ostalim poduzećima, sveučilištima i istraživačkim ustanovama, kao i ostalim zainteresiranim sudionicima. 


Uključivanjem u programe Zajednice kao što su Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj, Program za konkurentnost i inovacije (CIP), Interreg i Inteligentna Europa, hrvatskim tvrtkama, istraživačkim zavodima i ostalim subjektima otvorit će se do sada najveće mogućnosti financiranja kroz Europsku uniju. Stvarno korištenje tih velikih mogućnosti bit će moguće jedinu uz pravovaljano i kvalitetno informiranje i pripremu. 


Program konferencije osmišljen je tako da se članice HGK i druge hrvatske organizacije upoznaju s najznačajnijim programima Zajednice, programskim prioritetima i praktičnim informacijama o tome kako pobijediti na natječajima Europske komisije radi osiguranja potpore kvalitetnim projektnim prijedlozima. 


Predavači će pružiti informacije, predstaviti iskustva i primjere dobre prakse te usluge koje nude Europska komisija (Opća uprava za istraživanje i razvoj, Opća uprava poduzetništvo), CORDIS, predstavnici iz Bruxellesa (konzultanti i lobisti) te uspješni voditelji projekata iz 6. okvirnog programa i drugih programa provedenih u Hrvatskoj i Sloveniji.


Na konferenciji će se govoriti o Hrvatskoj unutar Sedmog okvirnog programa s posebnim osvrtom na programe EU, financiranje kroz EU te lobiranje. Na konferenciji će dodatno biti obrađene teme pojedinačnih programa, programa za mala i srednja poduzeća te pravila sudjelovanja. Obradit će se tema Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) te predstaviti CORDIS - Informacijska služba o istraživanjima i razvoju Zajednice te Istraživačka, inovacijska i poslovna mreža (RIBN) za srednju i jugoistočnu Europu.