naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Projekt ''Europa u razredu'' za 18.000 maturanata

Nevladina udruga Gong će krajem veljače započeti s projektom "Europa u razredu" i organizirati interaktivne radionice namijenjene maturantima srednjih škola kako bi se, na zanimljiv i interaktivan način, upoznali s konkretnim učincima članstva Hrvatske u Europskoj uniji.


Projektom je predviđeno održavanje 600 interaktivnih radionica u 150 srednjih strukovnih škola i gimnazija u kojima će sudjelovati 18.000 maturanata. Riječ je o interaktivnim radionicama namijenjenim maturantima srednjih škola u Republici Hrvatskoj kojima će se na zanimljiv i interaktivan način objasniti konkretni učinci članstva Hrvatske u Europskoj uniji (EU), posebice što ono znači za mlade, njihovu mobilnost, obrazovanje i buduće zapošljavanje.

Cilj projekta je potaknuti mlade na objektivno razmišljanje o Europskoj uniji i smanjivanje predrasuda koje su rezultat neinformiranosti i parcijalnih informacija o učincima članstva Hrvatske u EU. 


Radionice će provoditi 10 timova trenera-predavača (mladih politologa, pravnika i sociologa ili apsolvenata navedenih fakulteta), educiranih od strane GONG-a i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u sklopu nastavnih sati Politike i gospodarstva ili nekog drugog školama prikladnog sata.  


Projekt ima financijsku podršku Europske komisije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i veleposlanstva Kraljevine Norveške.

 


Više o tome:


GONG: Započinje projekt ''Europa u razredu'' za 18.000 maturanata