naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Izašao prvi broj SHIFT Maga

Od mjeseca ožujka Europska unija bogatija je za još jedan časopis koji se bavi tematikom europskih integracija. Tvrtka ASCii komunikacije sa sjedištem u Bruxellesu pokrenula je  magazin SHIFT Mag s namjerom smanjivanje komunikacijskog jaza između institucija EU-a i europskih građana. SHIFT Mag želi pomoći Europskoj uniji u razumijevanju potreba i očekivanja Europljana. 

Iako je Europska unija u svojoj komunikacijskog strategiji naglasila važnost participiranja građana u radu europskih institucija,  stavovi Europljana i dalje nisu dovoljno zastupljeni u Bruxellesu. Ovaj časopis olakšat će Uniji komunikaciju s europskim građanima i identificiranje njihovih želja. Magazin želi sa različitih političkih stajališta i interesa različitih zemalja članica EU-a analizirati trendove i događaje koje oblikuju  Europsku uniju. 

SHIFT Mag izlazit će svaka tri mjeseca, a u svakom broju obrađivat će 9 različitih, ali povezanih tema. Prvi broj bavi se pitanjima nacionalizma i nacionalnih identiteta u Europi, a 9 različitih autora iz cijele Europe daje različite poglede o ovim pitanjima radi stvaranja cjelovite slike. Slijedeće izdanje SHIFT Maga pozabavit će se pitanjem europskih granica.

  

SHIFT Mag, br. 1/2007.