naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Novi poslijediplomski studij u Osijeku

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pokrenulo je 8. travnja 2005. godine Poslijediplomski specijalistički interdisciplinarni studij «Regionalna suradnja i integriranje u Europsku uniju». Nakon završenog studija polaznici stječu status Master of European Studies (MEUS), kompatibilan nazivu koji se stiče na srodnim poslijediplomskim specijalističkim studijima iz područja Europskih studija na sveučilištima u Europi.

 

Studij je usmjeren na upoznavanje s temeljima pravnog sustava Europske unije, političkim, pravnim i gospodarskim aspektima funkcioniranja EU i prilagodbi Republike Hrvatske. Polaznici stječu znanja s područja međunarodnih odnosa i diplomacije, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, te sektorskih prilagodbi integriranju u EU.

 

Nositelj studija je Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, a u realizaciju studija su uključena partnerska sveučilišta iz regije (Sveučilište u Pečuhu, Univerzitet u Tuzli) te niz domaćih institucija, i to: Fakultet političkih znanosti i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za međunarodne odnose iz Zagreba, Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, te Europski dom iz Pečuha.

 

 

Više o tome:

    • Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku: Poslijediplomski specijalistički interdisciplinarni studij: "Regionalna suradnja i integriranje u Europsku uniju"