naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja

U ponedjeljak 28. svibnja u Belom Manastiru je održan 14. susret Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu 'Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja'. 


U radu Nacionalnog foruma sudjelovala je ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović koja je istaknula važnost cjeloživotnog obrazovanja. Grabar-Kitarović je napomenula kako je ono važno u svim granama gospodarstva, posebice u području poljoprivrede i ruralnog razvitka, stoga će, pristupom znanju i informacijama, hrvatski poljoprivrednici moći na učinkovitiji način koristiti brojne prilike i mogućnosti koje im se pružaju u Europskoj uniji. 

Nacionalni forum u Belom Manastiru, uz ministricu Grabar-Kitarović otvorio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković koji je kazao da će u narednom razdoblju resorna tijela trebati zajednički raditi na formalnom i neformalnom životnom obrazovanju u svom segmentima poljoprivrede. 

U radu 14. susreta Nacionalnog foruma sudjelovali su predstavnici državne uprave, lokalne uprave i samouprave, predstavnici različitih poljoprivrednih udruga i zadruga, sveučilišta, veleučilišta, pučkih otvorenih učilišta, srednjih poljoprivrednih škola, medija, kao i druge zainteresirane relevantne skupine i građani.

 

Više o tome:

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija: 14. susret Nacionalnog foruma:  'Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja'