naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Bruxelles
Sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača

Sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača U Bruxellesu se u srijedu 30. i četvrtak 31. svibnja održava sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača. Europski ministri će razgovarati o standardima na radnom mjestu, mobilnosti radnika, ravnopravnosti spolova, te borbi protiv pušenja.


Povjerenik Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i ravnopravnost Vladimir Špidla predstavit će Vijeću dva dokumenta: novousvojen Komisijin dokument o promidžbi solidarnosti između generacija i okvirni sporazum postignut u travnju prošle godine između socijalnih partnera o uznemiravanju i nasilju na poslu. 


Vijeće bi trebalo usvojiti i zajedničko mišljenje Odbora za zapošljavanje i Odbora za socijalnu zaštitu o aktivnom starenju.


Vijeće će razgovarati i o paketu prijedloga koji se tiču sigurnosti hrane, odnosno aditiva. Vijeće bi također trebalo usvojiti nacrt zaključaka glede prehrane, tjelesne aktivnosti i zdravlja te Bijelu knjigu o prehrani, a razgovarat će se i o borbi protiv HIV-a te borbi protiv pušenja.


 


Više o tome:

Europska komisija: Employment, Social Policy, Health and Consumer Affairs Council, Brussels, 30-31 May 2007