naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava ostalo
'Promocija i zaštita ljudskih prava: Odgovornosti i učinkovita pravna pomoć'

Španjolsko predsjedništvo Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) i Ured za demokratske institucije i ljudska prava pri OSCE-u (ODIHR) organiziraju konferenciju 'Promocija i zaštita ljudskih prava: Odgovornosti i učinkovita pravna pomoć'. Konferencija se održava 12. i 13. srpnja u Beču.

Sudionici ovog skupa raspravljat će o ulozi nacionalnih sudova, civilnog društva i nacionalnih institucija za ljudska prava u suočavanju s problemima povrede ljudskih prava i temeljnih sloboda. Cilj ove konferencije je identificirati nedostatke u nacionalnim sustavima za zaštitu ljudskih prava i razmotriti koju ulogu ovi čimbenici mogu imati u identificiranju i rješavanju uočenih nedostataka.

 

Konferencija je namijenjena dužnosnicima vlada, delegacijama OSCE-a, nacionalnim institucijama za ljudska prava i nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava.

 

Više o tome: Promotion and Protection of Human Rights Vienna, 12 July - 13 July 2007