naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Bruxelles
Globalni forum o migraciji i razvoju

Belgijska će vlada od 9. do 11. srpnja biti domaćin prvog skupa Globalnog foruma o migraciji i razvoju. Prvi dan skupa koji organizira zaklada kralj Baudouin posvećen je civilnom društvu. ‘Dan civilnog društva’ u ponedjeljak 9. srpnja okupit će velik broj predstavnika organizacija civilnog društva koji će raspravljati o povezanosti između migracija i razvoja.  

Globalni forum o migraciji i razvoju inicijativa je Ujedinjenih naroda koja je otvorena za sve 192 članice ove organizacije. Belgijska vlada koja organizira prvi skup ovog Foruma želi 'Danom civilnog društva' uključiti predstavnike nevladinih organizacija u pitanja od globalnog značaja poput migracija i razvoja.  

Na prvom danu foruma u Bruxellesu sudjelovat će predstavnici nevladinih organizacija, sindikata, privatnog sektora i istraživači koji će zajedno razmijeniti ideje i iskustva te usvojiti zaključke civilnog društva. Delegacija civilnog društava predstavit će zaključke i preporuke usvojene tijekom 'Dana civilnog društva' na prvoj plenarnoj sjednici za predstavnike nacionalnih vlada koja se održava 10. srpnja. Predstavnici civilnog društva također će sudjelovati u radu okruglih stolova organiziranih za dužnosnike nacionalnih vlada. 

Više o tome:

Global Forum on Migration and Development: Civil Society Day