naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Europski dani zapošljavanja

Europski dani zapošljavanja započeli su u ponedjeljak 24. rujna u Bruxellesu s ciljem okupljanja poslodavaca i posloprimaca u 500 događanja u 230 različitih gradova. Cilj manifestacije jest podizanje javne svijesti o mogućnostima pronalaska posla u drugim zemljama članicama te pružanje i poslodavcima i onima koji traže posao mogućnost izravnog zapošljavanja.

Vladimir Špidla, povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti, izjavio je kako ova manifestacija zapravo predstavlja strategiju Europske unije za zapošljavanje time što potiče mobilnost u Europi i povećava rast. Olakšava poslodavcima u popunjavanju praznih radnih mjesta,a posloprimcima da nađu posao.

Program manifestacije uključuje sajmove, seminare i radionice, a sve s ciljem poboljšanja mobilnosti radne snage u Europi. U aktivnosti su uključene brojne organizacije poput  državnih i privatnih službi za zapošljavanje, trgovačkih društava, sveučilišta, centara za obrazovanje i izobrazbu.

Europski dani zapošljavanja završavaju u subotu 29. rujna.

 

Više o tome;

  • Europska komisija: EU Job Days bring together thousands of employers and jobseekers
  • European Job Mobility Portal: European Job Days 2007 24-29 September 2007