naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Bruxelles
Konferencija: 'Sluša li uistinu EU građane? Abeceda participativnih demokratskih metoda'

Konferencija se organizira kao nastavak vrlo popularnih debata na visokom nivou o komunikacijskoj politici Europske unije koje je ECAS (European Citizen Action Service) organizirao tijekom 2006. godine.  

Sudionici Konferencije pokušat će istražiti situaciju u komunikacijskom strategiji EU-a u trenutku kad završava Plan D Europske komisije za demokraciju, dijalog i debatu, a počinje plan ''Građani' Agenda za komuniciranje Europe''. ECAS ovim skupom također želi istražiti područje participativnih demokratskih metoda koje se predlažu europskim institucijama kao novi kanal komunikacije. 

U radu Konferencije 3. listopada u Bruxellesu sudjelovat će predstavnici organizacija civilnog društva iz raznih nevladinih udruga, društava, zaklada i think-tankova koji se bave jačanjem komunikacije između institucija Europske unije i njezinih građana. 

 

Više o tome:

ECAS: Is the EU really listening to citizens - the ABC of participatory democracy methods