naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Pokrenut prvi CARDS 2004 twinning projekt Europske unije i Hrvatske na području zaštite okoliša

Šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Degert i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Zdravko Krmek službeno su u srijedu 17. listopada u Info centru Europske unije u Zagrebu pokrenuli prvi twinning projekt Europske unije i Hrvatske na području zaštite okoliša - Projekt CARDS 2004 'Stvaranje i razvoj smjernica za provedbu EU Okvirne direktive o vodama', vrijedan 1,2 milijuna eura bespovratnih sredstava.


Projekt je počeo u rujnu i trajat će dvije godine tijekom kojih će međunarodni stručnjaci pomagati hrvatskim institucijama u određivanju zaduženja vezanih uz upravljanje vodnim resursima.  


Najveću potporu dobit će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, te Hrvatske vode čiji su partneri njemačko Federalno ministarstvo okoliša, očuvanja prirode i nuklearne sigurnosti, te nizozemska vladina služba za upravljanje zemljom i vodama. 


Jedan je od ciljeva projekta i da Okvirna direktiva o vodama u Hrvatskoj dobije potporu unutar institucija, a nastojat će se poboljšati i komunikacija između relevantnih državnih tijela i državnih institucija, tvrtaka, te nevladinih organizacija radi povećanja kapaciteta institucija uključenih u projekt.  


 

Više o tome:

Delegacija Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj: Pokrenut prvi CARDS 2004 twinning projekt Europske unije i Hrvatske na području zaštite okoliša