naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
'Proširi svoju viziju' – nagrada za mlade europske novinare

Opća uprava Europske komisije za proširenje u suradnji s organizacijom mladih europskih novinara pokrenula je u četvrtak 15. studenog  natjecanje za mlade novinare iz cijele Europe.

Cilj ovog natjecanja je poticanje mladih novinara da izraze svoja stajališta o politici proširenja Europske unije. 


Mladi novinari u dobi između 17 i 27 godina iz zemalja članica Europske unije te zemalja kandidatkinja i potencijalnih kandidatkinja (zemlja zapadnog Balkana i Turska) pozvani su da svoje nedavno objavljene članke na temu proširenja EU-a prijave za natjecanje. 


Povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn pozvao je mlade novinare da se prijave za natjecanje te da podijele svoja iskustva i poglede o zajedničkoj europskoj budućnosti.


Na kraju natjecanja u travnju 2008. godine, nacionalni žiri sastavljen od predstavnika medija izabrat će najbolje članke u svakoj pojedinoj zemlji. Svih 35 pobjednika bit će pozvano na zajedničko putovanje po balkanskim zemljama. 


Natječaj je otvoren od 15. studenoga do 15. ožujka sljedeće godine.


 

Više o tome:

  • Europska komisija: “Enlarge your vision” - European Young Journalist Award on EU Enlargement