naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Akcijski plan Komisije za poticanje mobilnosti radnika

Europska komisija predstavila je u ponedjeljak 10. prosinca akcijski plan za promicanje mobilnosti radnika diljem Europe uklanjanjem preostalih prepreka na koje radnici nailaze kada pokušavaju pronaći zaposlenje u drugoj zemlji članici. 


Komisija je osmislila novi integrirani pristup i razradila 15 konkretnih mjera za razdoblje 2007.-2010. koje se odnose na nacionalne, regionalne i lokalne, kao i europske vlasti.


'Mobilnost radnika temeljno je pravo europskih građana i ključni instrument za razvoj europskog tržišta rada koji omogućuje ljudima da pronađu bolje zaposlenje', rekao je europski povjerenik za zapošljavanje Vladimir Špidla, pozivajući zemlje članice i sve zainteresirane strane da bolje surađuju kako bi radnici mogli u potpunosti iskoristiti  prednosti mobilnosti.


Proširenje Unije 2004. i 2007. povećalo je mogućnosti radnika da pronađu zaposlenje, kao i poslodavaca da pronađu radnike. Većina od 15 starih zemalja članica ukinula je ili ublažila ograničenja uvedena prema građanima iz zemalja koje su u EU ušle 2004. 


Mobilnost radnika u EU ipak je relativno slaba, ističe Komisija, navodeći kao ilustraciju podatak da samo oko dva posto radno sposobnih građana iz jedne zemlje članice trenutačno živi i radi u drugoj članici.  


Radnici i dalje nailaze na mnogobrojne prepreke, poput pravnih i administrativnih ograničenja, cijene i dostupnosti smještaja, zapošljavanja supružnika i partnera, prenosivosti mirovina, jezičnih barijera i priznavanja kvalifikacija. 


Ispitivanje Eurobarometra o mobilnosti radnika pokazalo je da su dvije najveće prepreke preseljenju u drugu europsku zemlju nepoznavanje jezika (58 posto) i pronalaženje zaposlenja (29 posto).


Komisija stoga predlaže 15 mjera koje bi trebale pridonijeti rješavanju tog problema grupirajući ih u četiri glavna područja. 


Na prvom mjestu je poboljšanje postojećih zakonskih propisa i administrativnih praksi na području koordinacije socijalne sigurnosti i prava na mirovinu. 


Vlasti na svim razinama trebale bi osigurati političku potporu mobilnosti radnika, primjerice primjenom Europskog kvalifikacijskog okvira. 


Predlaže se i jačanje EURES-a (europski internetski servis za zapošljavanje) kao glavnog one-stop-shopa za zapošljavanje u Europi poboljšanjem usluga za ciljane skupine kao što su dugotrajno nezaposleni, mladi i stariji radnici, žene, znanstvenici, samozaposleni i sezonski radnici.


Potrebno je također u javnosti podići svijest o mogućnostima i prednostima rada u inozemstvu, primjerice putem europskih sajmova zapošljavanja ili potporom pilot projektima za koje je do 2013. predviđeno dva milijuna eura.(Hina)


  


Više o tome:

  • Europska komisija: Job mobility action plan to help more people find better jobs