naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Vijest
Igor Vidačak – osoba godine koja je najviše obilježila rad u civilnom društvu

Prema anketi udruge za nezavisnu medijsku kulturu H-Alter događaj godine 2007. u civilnom društvu jest imenovanje dr. Igora Vidačka za predstojnika Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Time je Igor Vidačak proglašen osobom godine u H-Alterovu izboru koja je najviše obilježila rad na civilnoj sceni.  

Promjene u radu Ureda za udruge i Savjeta za razvoj civilnoga društva su, prema mišljenju istaknutih članova nevladinih organizacija i novinara koji prate taj sektor, izrazito pozitivne.

Prethodna predsjednica Ureda bila je gđa. Jadranka Cigelj čiji rad nije bio uspješno ocijenjen što se reflektiralo i u prethodnim H-Alteroviim izborima događaja i osoba godine. Predstavnici civilnog sektora upućuju niz pohvala radu Igor Vidačka ocjenjujući da je on izuzetno dobra službena veza između Vlade i nevladinog sektora.

Igor Vidačak je istraživač na Institutu za međunarodne odnose čiji status je trenutno u mirovanju i član uredništva EnterEuropa koji je svojim radom uvelike pridonio razvoju ovog portala.

  

Više o tome:

H-Alter: 5 + 5 ANKETA CIVILNO DRUŠTVO 2007.