naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Predstavljeni rezultati projekta ‘Potpora reformi javne uprave i državne službe’

Središnji državni ured za upravu i Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj  predstavili su u utorak 22. siječnja na završnoj konferenciji rezultate projekta CARDS 2003 'Potpora reformi javne uprave i državne službe'. 


Cilj ovog projekta bio je pridonijeti razvoju hrvatske javne uprave u službu otvorenu građanima čije stručno osoblje pruža visokokvalitetne usluge. Zajedno s reformom pravosuđa i anti-korupcijskim mjerama, ovo je jedan on najvećih političkih, gospodarskih i društvenih izazova s kojima se Hrvatska treba suočiti na putu prema članstvu u EU-u.


 Projekt je započeo u siječnju 2006., a završit će do kraja siječnja 2008. Provodio ga je konzorcij predvođen British Councilom. Središnji državni ured za upravu je bio izravni partner u projektu dok su ministarstva i druga upravna tijela, kao i Upravni sud, također bili uključeni u projekt.


Osim unaprjeđenja upravljanja ljudskim potencijalima Središnjeg državnog ureda za upravu, ministarstava i drugih upravnih tijela uključenih u projekt, glavni rezultat projekta je novi Prijedlog Zakona o općem upravnom postupku. 

Europska Unija je financirala ovaj projekt u iznosu od 1.7 milijuna eura, te pružila pomoć u prilagođavanju sustava upravnih procedura trenutačnim i budućim zahtjevima, te izgradnji profesionalne državne službe.   

 

Više o tome:

Središnji državni ured za upravu: Predstavljeni rezultati projekta CARDS 2003 'Potpora reformi javne uprave i državne službe'