naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Pokrenuta mreža 'Enterprise Europe Network'

Potpredsjednik Europske komisije Günter Verheugen pokrenuo je u četvrtak 7. veljače 'Enterprise Europe Network', novu mrežu za potporu tvrtka, koja bi im trebala pojednostaviti i olakšati poslovanje.  


Uloga te mreže bit će, između ostaloga, da malim i srednjim tvrtkama osigura informacije o različitim izvorima financiranja iz europskih fondova, koje im često nedostaju.


'Enterprise Europe Network je važna etapa u integriranoj politici Komisije u pogledu promicanja poduzetništva u Europi. Pozivam sve šefove europskih tvrtki da koristi tu mrežu', rekao je Verheugen, koji je u Komisiji zadužen za poduzetništvo i industriju. 


Riječ je o mreži koja će na jednom mjestu, pružati pomoć malim i srednjim tvrtkama, tzv. 'one-stop', kako bi ona mogla razviti svoje potencijale i inovativnost, navodi Komisija.


Mreža 'Entreprise Europe' naslijedit će dosadašnju mrežu 'Euro Info Centre'. Komisija navodi da će u više od 500 ureda te mreže diljem Europske unije svaki poduzetnik dobiti informacije i usluge prilagođene njegovim potrebama.  


Mreža bi također trebala pomagati u rješavanju tehničkih problema, poput reguliranja zaštite prava intelektualnog vlasništva, upoznavanja s novim zakonodavstvom EU-a, jer je za male tvrtke to iznimno teško pratiti.(Hina) 


 

Više o tome:

Europska komisija: Vice President Verheugen launches Enterprise Europe Network, European business support at your doorstep