naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
MVPEI: Youth in action programme

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija sudjelovalo je u četvrtak 21. veljače u Osijeku u provedbi projekta 'Youth in Action Programme' Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualni i kulturni razvoj (EACEA). 

U okviru projekta EACEA-e, tijela koje je formirala Europska komisija u svrhu provedbe određenih obrazovnih programa EU-a, Centar za neformalno obrazovanje mladih u Osijeku okupio je predstavnike iz 14 zemalja članica EU-a i zemalja koje će to tek postati.

Višednevni seminari održani su u cilju približavanja procesa europskih integracija mladima te stvaranja bliske suradnje hrvatskih organizacija s organizacijama iz zemalja Unije.

Načelnica Odjela za obrazovanje o europskim integracijama u Upravi za informiranje i obrazovanje MVPEI-a Tatjana Čorlija Milivojević predstavila je redovite aktivnosti koje Ministarstvo poduzima u svrhu boljeg upoznavanja javnosti s europskim integracijama, poput EUQUIZ-a, natjecanja srednjoškolaca o poznavanju činjenica o Europskoj uniji, projekta Login@Europe, natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica o EU i eurointegracijskim procesima), Otvorenih vrata MVPEI-a, Ljetne škole MVPEI-a o europskim integracijama, suradnje s Ekonomskim fakultetom te medijima kroz projekt Dani EU odnosno emisije Euromagazin i Abeceda Europske unije, raznih seminara, predavanja i publikacija.

 

Više o tome:

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija: Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija sudjelovalo je u provedbi projekta 'Youth in Action programme' EACEA