naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
PHARE 2005: Jačanje administrativne sposobnosti u području sigurnosti plovidbe

Twinning projekt PHARE 2005 'Jačanje administrativne sposobnosti u području sigurnosti plovidbe' čija je vrijednost 600 tisuća eura, a započeo je u siječnju ove godine s predviđenim trajanjem od 16 mjeseci, bit će predstavljen u utorak 8. travnja u Zagrebu, najavila je Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj.  

Cilj projekta je uspostava službe nadzora i upravljanja pomorskim prometom s odgovarajućim informacijskim sustavom prema preporukama Međunarodne pomorske organizacije i Direktivi Europske komisije o uspostavi zajedničkog sustava nadzora i upravljanja pomorskim prometom. 

Nazočnima će se na predstavljanju projekta, čiji je korisnik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a partneri finska Pomorska administracija i talijanska Obalna straža, obratiti između ostalih šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert i državni tajnik za more Branko Bačić.  

Uspostava zajedničkog sustava nadzora i upravljanja pomorskim prometom omogućit će upravljanje pomorskim prometom, smanjenje broja nesreća na moru, bolje rezultate traganja i spašavanja na moru, smanjenje onečišćenja mora s brodova, bolje upravljanje lučkim resursima u poslovanju luka i poboljšanje efikasnosti kod kombiniranog prijevoza.

  

Više o tome:

Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj: Predstavljanje twinning projekta PHARE 2005 'Jačanje administrativne sposobnosti u području sigurnosti plovidbe'