naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
CARDS 2003: Osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje i Delegacija Europske komisije u Republike Hrvatske predstavit će u ponedjeljak 21. travnja rezultate projekta CARDS 2003 u području osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj. 

Tom će se prigodom prezentirati rezultati projekta, predstaviti sadašnji sustav osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, te razmatrati daljnji smjerovi razvitka svih aspekata kvalitete visokog obrazovanja. 

Okrugli stol na temu vanjskog vrednovanja visokoškolskih ustanova koji će se održati u poslijepodnevnim satima konferencije ujedno je i dobra prilika da se ponovo razmotri spremnost hrvatskih visokih učilišta za vanjsko vrednovanje. 

Projekt u sklopu programa CARDS 2003 'Jačanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje u njenoj ulozi osiguranja kvalitete i razvoj pratećeg informacijskog sustava' započeo je u rujnu 2006. i trajat će do kraja travnja ove godine. 

Sredstva u iznosu od 600 tisuća eura za provedbu projekta osigurala je Europska unija.  

Projekt provodi međunarodni konzorcij koji predvodi GOPA Consultants iz Njemačke udružena s hrvatskom tvrtkom Nobium d.o.o. 

Svrha projekta bila je promovirati reformu visokog obrazovanja u Hrvatskoj u skladu s najboljim praksama država članica Europske unije. 

 

Više o tome:

Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj: Predstavljanje rezultata CARDS 2003 projekta Osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj