naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Europski tjedan u Bjelovaru

Povodom Europskog tjedna, Merkuri teatar i Dramski studio Bjelovar organiziraju premijeru predstave 'Djevojčica i roda' koja će se održati 06. svibnja 2008. godine u 17,00 sati u Bjelovaru, na pozornici koja će biti postavljena na Korzu kod fontane. 

Ova predstava prvi je projekt ovakve vrste u Hrvatskoj, namijenjena je uzrastu djece do 10 godina starosti, a zamišljena je kao edukativni projekt kojem je cilj upoznati djecu i mlade sa pojmom Europske unije. 

Kroz niz komičnih situacija, dijaloga, te šarolikih kostima, lik Djevojčice (koja predstavlja Hrvatsku) i lik Rode (koji predstavlja EU) upoznat će djecu sa pojmom EU, njihovim logom i zastavom, zemljama članicama, kulturnim znamenitostima zemalja Europe, ljepotom i posebnošću Hrvatske u odnosu na ostale zemlje članice, kulturom ostalih zemalja, nekim uobičajenim zabludama vezanim uz pojam EU itd.