naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Bruxelles
'Europski parlament poduzetnika' u Bruxellesu

Prvi 'Europski parlament poduzetnika' održat će se 14. listopada u Bruxellesu kada će se poduzetnici, njih preko sedamsto iz 27 zemalja članica EU, sastati u prostorijama Europskog parlamenta kako bi raspravljali i glasali o specifičnim temama vezanim za poslovanje, isto kao što to rade članovi Europskog parlamenta. 

Dvadeset i četiri poduzetnika iz 18 zemalja koje nisu članice EU također će prisustvovati sastanku, od kojih će dvoje biti iz Hrvatske.  

Hrvatska gospodarska komora se uključila u ovaj projekt Eurochambresa kako bi približila hrvatske gospodarstvenike europskim institucijama i pokazala da, iako još nije članica EU, aktivno sudjeluje u procesima koji omogućavaju hrvatskome gospodarstvu bolji probitak na europskom tržištu. Ovo događanje je još jedan rezultat aktivnosti Ureda HGK u Bruxellesu koji kontinuirano radi na približavanju hrvatskoga gospodarstva europskim institucijama od 2000. godine. 

Taj će događaj omogućiti europskoj poslovnoj zajednici da izrazi svoj stav o ključnim temama o kojima se trenutno raspravlja na razini EU i koje će izravno utjecati na gospodarstvo.

Teme o kojima će poduzetnici raspravljati i glasati su unutarnje tržište i dostupnost tržišta, energija i okoliš, te obrazovanje i poduzetništvo. 

Glasovi poduzetnika bit će predstavljeni francuskom predsjedništvu EU te ostalim europskim i nacionalnim institucijama.  

'Europski parlament poduzetnika' organiziran je pod osobnim pokroviteljstvom Hans-Gert Poetteringa, predsjednika Europskog parlamenta koji će ga ujedno i otvoriti, a taj skup, organiziran povodom 50. godišnjice Eurochambresa, podržavaju i Europska komisija, francusko predsjedništvo EU i Europski gospodarsko-socijalni odbor.  

HGK je članica Eurochambresa, udruženja europskih komora, od 2000. godine. 

 

Više o tome:

Hrvatska gospodarska komora