naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Njemačka vlada želi potaknuti radnike da kupuju udjele u kompanijama

Zaposlenici u Njemačkoj mogli bi dobiti veći udio u dobiti svojih kompanija u okviru niza mjera koje je u srijedu 27. kolovoza usvojila njemačka vlada kako bi podigla nisku razinu dioničkih udjela među zaposlenicima na razine slične onima u drugim vodećim europskim gospodarstvima. 

Njemački ministar financija Peer Steinbruck te je mjere predstavio kao doprinos socijalnoj pravdi i jednakosti u vrijeme naglog povećanja jaza između brzorastućih korporativnih dobiti i stagnacije plaća. 

'Radi se o značajnoj nadgradnji njemačkih do sada prilično rudimentarnih instrumenata za omogućavanje sudjelovanja zaposlenika', kazao je Steinbruck, te naglasio da će država izdvojiti do 230 milijuna eura godišnje kroz nova porezna rasterećenja sa ciljem poticanja zaposlenika na kupnju dioničkih udjela u kompanijama. 

'Na ovom području Njemačka jako zaostaje. Ovim ćemo mjerama zaposlenicima osigurati udio u uspjehu njihovih kompanija', kazao je ministar rada Olaf Scholz. 

Posljednjih je godina došlo do snažnog produbljivanja jaza između plaća i korporativnih zarada. Potonje su tako u razdoblju od 2003. do 2007. porasle 37 posto dok su plaće radnika u istom razdoblju porasle tek 4,3 posto. 

Njemačkim radnicima nije omogućeno da sudjeluju u dobiti svojih poslodavaca, većim dijelom zbog toga što je preko 80 posto njemačkih kompanija, više nego u Velikoj Britaniji ili susjednoj Francuskoj, u privatnom ili obiteljskom vlasništvu te se njihovim dionicama ne trguje na burzi. 

Male tvrtke i sindikati tradicionalno su skeptični spram shema podjele dobiti - prvi zbog nespremnosti na razvodnjavanje kapitala, a drugi zbog straha da bi zaposlenici mogli ulaganjem u dionice kompanija svoju životnu ušteđevinu učiniti taocem svojih poslodavaca. 

Vlada trenutno pregovara s nekoliko banaka o formiranju odvojenih fondova za pojedine sektore u koje bi kompanije čije dionice nisu uvrštene u burzovne kotacije mogle pohraniti kapital kojeg bi njihovi zaposlenici ulagali na dobrovoljnoj osnovi, kazao je Steninbruck. 

Prema njegovim riječima, ti bi fondovi otvorili put privatnim tvrtkama za privlačenje sredstava zaposlenika bez da istodobno razvodne svoje vlasničke udjele, dok bi ulaganja zaposlenika bila zaštićena od mogućeg gubitka solventnosti. 'Ako nekoliko stotina kompanija sudjeluje u fondu i jedna od njih propadne, vrlo je mala opasnost da bi zaposlenici mogli izgubiti svoja radna mjesta ili ušteđevinu', dodao je.(Hina) 

 

Više o tome:

Financial Times: Germany to boost share ownership