naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Poslodavci protiv plana EU-a o izjednačavanju statusa za honorarne i stalne zaposlenike

Gotovo dvije trećine poslodavaca očekuje da će se smanjiti njihovo oslanjanje na agencije za honorarno zapošljavanje ako Europska unija ustraje u nakani da izjednači plaće za te dvije skupine zaposlenih, zaključci su novog istraživanja objavljenog u ponedjeljak 1. rujna. 

Istraživanje odvjetničke tvrtke Eversheds pokazalo je da tri četvrtine poslodavaca vjeruje da honorarni zaposlenici angažirani putem agencija ne bi trebali nakon 12 tjedana rada dobiti ista prava kakva uživaju stalno zaposleni. 

Nadalje, istraživanje je utvrdilo kako 64 posto ispitanika drži da će se umanjiti njihovo oslanjanje na honorarne zaposlenike iz agencija kada se uvede nova direktiva kojom bi se povećala njihova prava i primanja. 

Britanija je ovo ljeto odustala od protivljenja EU direktivi o honorarno zaposlenima putem agencije, u zamjenu za pravo da zadrži klauzulu kojom je izuzeta od EU direktive o ograničavanju radnog tjedna na ukupno 48 sati.  

Britansko udruženje poslodavaca (CBI), udruga sindikata Trades union congress (TUC) i britanska vlada složili su se oko toga da bi 1,4 milijuna honorarnih i zaposlenika agencije u Britaniji trebalo biti jednako plaćeno kao i stalni zaposlenici nakon samo 12 tjedana provedenih na poslu. 

Odobravanje izjednačavanja statusa izazvalo je, međutim, ljutite reakcije iz redova malih i srednje velikih kompanija da ih se izuzelo iz pregovora. 

Istraživanje Evershedsa također je utvrdilo da većina kompanija vjeruje da će ih novi propisi primorati na izmjene zaposleničkih struktura, s tim da trećina poslodavaca očekuje da će reorganizirati postojeće radne ugovore za stalne zaposlenike. 

Svega 12 posto poslodavca smatra kako neće doći do promjena radnih praksi. Trećina poslodavaca izvijestila je kako udio osoblja agencije čini između 5 i 25 posto a u nekim slučajevima doseže i do 50 posto. 

Pa ipak, većina poslodavaca dijeli mišljenje da će troškovi vezani uz zaposlenike porasti i za četvrtinu uslijed povećane papirologije, administracije, dodatnog usavršavanja i većih fluktuacija agencijskog osoblja.  

 

Više o tome:

Financial Times: Business anger at EU temps ruling