naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Pravni fakultet u Zagrebu otvara novi Informacijski centar za europsko pravo – ‘EU i’

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvara u četvrtak 20. studenoga u 11:30 sati na na Trgu maršala Tita 3 u Zagrebu novi Informacijski centar za europsko pravo – ‘EU i’.  

Centar je uspostavljen slijedom ugovora s Europskom komisijom koja ovu vrst info centara osniva u zemljama nečlanicama na zahtjev institucije domaćina s ciljem kvalitetnog informiranja opće i stručne javnosti o svim pitanjima vezanim uz Europsku uniju i njezine aktivnosti.  

Uspostavom Info centra ‘EU i’ Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i njegova Biblioteka nastoje odgovoriti na rastuće potrebe akademske zajednice, ali i vanjskih korisnika za informacijama o Europskoj uniji i europskoj pravnoj stečevini. Upravo zato će zbirka, usluge i aktivnosti Centra „EU i” pri Pravnom fakultetu primarno biti usmjereni na pravni aspekt europske integracije i s time povezane informacijske izvore. 

Centar je otvoren za studente, nastavnike i istraživače unutar samog Fakulteta, ali i za sve vanjske zainteresirane korisnike – pravne stručnjake, istraživače, studente i nastavnike ostalih fakulteta u zemlji, odvjetničke vježbenike, suce, pravnike u gospodarstvu, državnoj upravi ili civilnom sektoru, i sve one koji u svojem radu trebaju podatke i izvore europskoga prava. 

Info centar za europsko pravo ‘EU i’ otvorit će dekan Pravnog Fakulteta u Zagrebu Prof. dr. sc. Josip Kregar i šef Delegacije Europske komisije u RH, g. Vincent Degert. Uzvanicima će se obratiti i Prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić, prodekan za međunarodne odnose Pravnog fakulteta, te Prof. dr. sc. Siniša Rodin, predstojnik Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.