naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Seminar 'Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj'

Institut za razvoj obrazovanja organizira seminar pod nazivom 'Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj, koji će se održati u srijedu 26. studenog 2008. od 9:00 do 17:30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. 

Seminar 'Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj', ima dva cilja: podizati svijest akademske zajednice i drugih dionika u visokom obrazovanju o značaju ljudskog prava na visoko obrazovanje, ukazujući na postojeće probleme socijalne isključenosti u pristupu visokom obrazovanju u Hrvatskoj i definirati mehanizme i policy-preporuke za povećanje pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine u Hrvatskoj, na taj način doprinoseći poštivanju ljudskog prava na visoko obrazovanje u Hrvatskoj. 

Seminar se organizira uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Zagreba (Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport). 

 

Više o tome:

Institut za razvoj obrazovanja: Poziv na seminar 'Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj'