naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Treća radionica projekta 'Jačanje kapaciteta županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima u svjetlu usklađivanja propisa sa zakonodavstvom EU'

Treća radionica projekta 'Jačanje kapaciteta županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima u svjetlu usklađivanja propisa sa zakonodavstvom EU', radionica za karlovačku županiju, održat će se 8. i 9. prosinca na Bjelolasici. 

Projekt, čiji je glavni cilj podići razinu kvalificiranosti županijskih javnih ustanova za upravljanje područjima ekološke mreže, naročito predstojeće mreže ekološki značajnih područja Europske unije Natura 2000, provodi Ministarstvo kulture a financira se sredstvima Kraljevine Švedske. 

Ovim Projektom planira se izraditi tri pilot plana upravljanja za područja ekološke mreže u Karlovačkoj županiji, koja su odabrana temeljem stručnog mišljenja Državnog zavoda za zaštitu prirode: Dretulja, Drežničko polje i hrastova šuma u Drežničkom polju te Polje-Lug. Sva područja označena su kao potencijalna Natura 2000 područja u Karlovačkoj županiji.

Glavne ciljne skupine i sudionici u projektu su županijska upravna tijela u čijem su djelokrugu poslovi zaštite prirode, sektori poljoprivrede i šumarstva, vodnog gospodarstva, lova i turizma, te regionalne nevladine organizacije, uključene u problematiku zaštite prirode i korištenja prirodnih dobara. 

 

Više o tome:

Ministarstvo kulture: 3. RADIONICA: Planiranje aktivnosti i usklađivanje plana upravljanja 08. -09. prosinac 2008.