naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Stručnjaci EU-a pozivaju na objavu plaća izvršnih dužnosnika

Okrugli stol stručnjaka u Europskoj uniji pozvao je u utorak 24. ožujka zemlje članice da nalože kompanijama izlistanim na burzama da objavljuju visinu plaća izvršnih direktora i pojasne politiku isplate bonusa.  

Skupina poslovnih ljudi, regulatora i akademika, European Corporate Governance Forum, objavila je kako nadzor dioničara nad plaćama direktora jest iluzoran ako ne znaju kolike su njihove plaće i kakve beneficije i prava na mirovinu uživaju.  

Tvrde nadalje da trećina od 27 zemalja članica EU ne traži od kompanija da objavljuju visinu pojedinačnih plaća ili politiku plaća, te da bi EK trebala predložiti uvođenje paneuropskih pravila kako bi se sve zemlje dovele u jednak položaj. Komisija je već obećala da će predstaviti nacrt pravila o plaćama izvršnih direktora.  

Izdašne otpremnine i mirovine za direktore u posrnulim bankama kojima su u pomoć priskočile vlade bolna su točka u EU i SAD-u, gdje je negodovanje javnosti primoralo mnoge vodeće dužnosnike u osiguravatelju AIG-u da vrate 50 milijuna dolara od ukupno 165 milijuna dolara isplaćenih bonusa u prošlom mjesecu. 

U Europi su Nizozemci u ponedjeljak kazali da će razmisliti o donošenju propisa o ograničavanju bonusa za izvršne direktore u spašenim bankama. No, Velika Britanija odbacila je pozive da ograniči visinu plaća unatoč negodovanju javnosti nakon što je bivši čelnik RBS-a Fred Goodwin na odlasku nagrađen s mirovinom od 16,9 milijun funta (24,8 milijuna dolara). 

EU savjetodavno tijelo sastavilo je preporuke za vlade članica EU u vezi kodeksa o korporativnom upravljanju, prema kojem direktori kompanija ne bi trebali dobiti otpremninu ako odlaze iz tvrtke zbog loših rezultata poslovanja, a ni u kojem slučaju njezin iznos ne bi smio biti veći od dvije godišnje plaće.  

Svaki bonus bi morao biti u razumnom odnosu prema ukupnoj plaći i povezan sa stvarnim rastom kompanije i stvaranjem bogatstva za kompaniju i dioničare, kaže nadalje taj odbor. Preporučuju da bi kompanije trebale razmisliti i o odustajanju od dijela godišnjih bonusa kroz razdoblje od nekoliko godina kako bi bili sigurni da izvršni direktori nastavljaju postizati dobre rezultate. 

Veći bonusi imaju tendenciju jačati usmjerenost pojedinca na vlastite interese a na moguću štetu za kompanije i dioničare u dugoročnoj perspektivi, tvrde u odboru. Predlažu i to da se izvršnim direktorima zabrani prodaja dionica koje su im dodijeljene sve dok se ne utvrdi jesu li ostvarili ciljane poslovne rezultate. 

Preporuka odbora je i da visinu plaća ne bi trebali određivati izvršni već ne-izvršni direktori i dioničari, kojima bi trebalo biti omogućeno glasovati o politici o plaćama. 

Također, upozoravaju i da bi svako novo pravilo trebalo razlikovati plaću izvršnog direktora u financijskom sektoru od onih u ostalim kompanijama, budući da financijske grupe mogu isplaćivati velike bonuse trgovcima i ostalim zaposlenicima koji nisu uključeni u upravljanje kompanijom. 

Hina