naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Predavanje: Iskustva Slovenije s članstvom u EU - pet godina nakon proširenja

Predavanje prof. dr. sc. Marjana Svetličiča 'Iskustva Slovenije s članstvom u EU  - pet godina nakon proširenja' održat će se u ponedjeljak 13. srpnja 2009. s početkom u 12:00 sati u Informacijskom centru Europske unije, Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, Trg žrtava fašizma 6.  

Organizator je Institut za međunarodne odnose (IMO) iz Zagreba u suradnji s TEPSA-om (Transeuropska mreža za proučavanje politika), u okviru programa 'TEPSA Lecture' te uz podršku Zaklade Hanns Seidel.  

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, po završetku će uslijediti rasprava, a predviđeno trajanje ovog događanja je do 13:30.  

Prof. dr. sc. Marjan Svetličič ravnatelj je Centra za međunarodne odnose (CIR) iz Ljubljane i profesor međunarodnih ekonomskih odnosa na Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani. Objavio je niz znanstvenih članaka i publikacija iz područja europskih integracija, globalizacije, te pitanja izravnih stranih ulaganja i internacionalizacije.  

Prof. Svetličič potpredsjednik je savjetodavne skupine za međunarodnu znanstvenu suradnju u sklopu programa FP7.