naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Promocija knjige 'Zaštita okoliša i regionalni razvoj – iskustva i perspektive'

Institut za međunarodne odnose organizira promociju knjige pod naslovom 'Zaštita okoliša i regionalni razvoj - iskustva i perspektive', koja će se održati 20. listopada 2009. godine u 11:00 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Komora Zagreb, Draškovićeva 45. 

Knjiga 'Zaštita okoliša i regionalni razvoj – iskustva i perspektive' sadrži radove 18 domaćih i inozemnih autora koji su obradili ključne promjene u Hrvatskoj na putu u Europsku uniju na području zaštite okoliša, regionalnog  razvoja, energetske politike, eko – turizma i kulturnog turizma. 

U Hrvatsko su učinjeni značajni pozitivni pomaci u području zaštite okoliša, posebice u informiranju i sudjelovanju javnosti, gospodarenju otpadom i upravljanju vodama, zaštiti prirode i korištenju obnovljivih izvora energije.  

Istovremeno, upravo završava proces koncipiranja regionalne razvojne politike na novim osnovama,  čijom bi se provedbom, između ostalog, trebali znatno ojačati ukupni kapaciteti za korištenje Strukturnih fondova Europske unije, posebno na regionalnoj razini. 

U promociji knjige sudjeluju: prof. dr. Dražen Vikić Topić, državni tajnik, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Karlo Gjurašić, državni tajnik, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, dr. sc. Zlatan Fröhlich, predsjednik, Hrvatska gospodarska komora, Komora Zagreb, dr. sc. Sanja Tišma, ravnateljica, Institut za međunarodne odnose i dr. sc. Sanja Maleković, Institut za međunarodne odnose.

Urednice knjige su dr. sc. Sanja Tišma i dr. sc. Sanja Maleković.