naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Treća svjetska konferencija mreže Culturelink

Treća svjetska konferencija mreže Culturelink održava se u Muzeju Mimara 13. i 14. studenog. Otvorenje konferencije je u petak 13. studenog u 10:00 sati.  

Mreža Culturelink ovom konferencijom obilježava dvadeset godina kontinuiranog djelovanja u području istraživanja kulturnog razvoja, kulturnih politika, kulturne suradnje i umrežavanja. 

Umrežavanje u kulturi posljednjih dvadesetak godina, uloga mreža u kulturnom razvoju danas te otvaranje novih perspektiva u 21. stoljeću, prije svega u promicanju kulturne raznolikosti i interkulturne komunikacije, bit ce u središtu rada konferencije.  

Stoga će četiri osnovne teme programa obuhvatiti dvadeset godina kulturnog umrežavanja, utjecaje novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija i digitalne kulture na dinamiku umrežavanja, kulturne mreže i kulturnu politiku, te razvoj umreženih kultura i pojavu novog umreženog identiteta. 

 

Više o tome:

Culturelink: Third World Culturelink Conference