naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Bruxelles
Summit o europskoj politici: Nova era na Balkanu

Konferencija o europskoj politici na najvišem nivou održava se u zajedničkoj organizaciji nevladine organizacije Prijatelji Europe, Zaklade Konrad Adenauer, Instituta za demokraciju Constantinos Karamanlis i Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). 

Deseti skup u seriji o Balkanu u organizaciji Prijatelja Europe okupit će visoke dužnosnike iz zemalja u regiji, dužnosnike iz Opće uprave Europske komisije za proširenje i Europskog parlamenta te predstavnike poslovne zajednice i nevladinih organizacija koji će razgovarati o ključnim pitanjima koji će tiču integriranja zemalja regije u Europsku uniju i trenutne gospodarske situacije. 

Ovaj jednodnevni summit održava se 8. prosinca, a njegovi sudionici raspravljat će o preprekama za članstvo u Europskoj uniji, nastavku reformskog procesa na Balkanu, ulozi nacionalnih vlada u regiji u stabilizacijskom procesu te procesu donošenja odluka na lokalnoj razini. 

Jutarnju plenarnu sjednicu slijedit će gospodarski okrugli stol poslijepodne koji će se pozabaviti budućnošću gospodarskog razvoja u zemljama na Balkanu u svijetlu trenutne ekonomske krize, borbom protiv sive ekonomije te načinima suradnje u razvoju infrastrukture.  

 

Više o tome:

Prijatelji Europe: A new era in the Balkans