naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Održana međunarodna konferencija ‘Zapadni Balkan – 2020’

U organizaciji Regionalnog vijeća za suradnju (RCC) u Sarajevu je održana 24. i 25. veljače međunarodna konferencija pod nazivom 'Western Balkans in 2020 – Overcoming the Economic Crisis and Developing Competitive Economies'.

Ciljevi konferencije bili su analizirati koliki je utjecaj globalne ekonomske krize na zemlje jugoistočne Europe, procijeniti koje aktivnosti bi trebalo poduzeti u cilju ublažavanja učinaka krize na regiju te razmotriti načine koji mogu ojačati dugoročnu konkurentnost gospodarstva regije. 

Pozdravnim govorima konferenciju su otvorili Hido Biščević iz Regionalnog vijeća za suradnju, Eduard Kukan, predsjednik Delegacije Europskog Parlamenta za jugoistočnu Europu, Javier Martin iz Ministarstva vanjskih poslova Španjolske, te Elisabeth Hagen iz Bečkog instituta za međunarodna ekonomska istraživanja.

Skup je okupio stručnjake iz zemalja jugoistočne Europe, predstavnike Europske komisije te međunarodnih financijskih institucija, kao i predstavnike akademske zajednice iz zemalja EU i regije.

Na konferenciji je s izlaganjem sudjelovala i dr. Višnja Samardžija, voditeljica Odjela europskih integracija Instituta za međunarodne odnose.

Glavne zaključke konferencije istaknuli su Goran Radman iz Poslovnog savjetodavnog vijeća RCC-a te Jelica Minić iz Regionalnog vijeća za suradnju (RCC).

 

Više o tome:

RCC: Western Balkans-2020: Overcoming the Economic Crisis and Developing Competitive Economies