naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Predavanje: Strukturni fondovi, instrumenti za regionalni razvoj

Institut za međunarodne odnose (IMO) i Veleposlanstvo Republike Francuske, uz potporu Udruge Alumni Europskih studija (ALES) i Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, organiziraju predavanje pod nazivom 'Strukturni fondovi, instrumenti za regionalni razvoj.' 

Predavanje će održati g. Vincent Le Dolley, savjetnik za regionalni razvoj i europsku politiku u DATAR-u (Međuresorna delegacija za prostorno uređenje i regionalne atraktivnosti). Predavanje će otvoriti Nj. E. Jérôme Pasquier, francuski veleposlanik u Hrvatskoj, i dr. sc. Sanja Tišma, ravnateljica IMO-a. 

G. Vincent Le Dolley radio je kao pomoćnik Povjerenika za prostorno uređenje francuske regije Massive Central, zadužen za upravljanje i gospodarsku revitalizaciju teritorija. Također je obnašao razne vodeće dužnosti u državnim upravama za poljoprivredu i šumarstvo i vodio velike projekte u području voda, financirane od strane Europske unije. 

Od 2005. godine, radi kao savjetnik zadužen za regionalni razvoj i europske politike u DATAR-u. Na toj funkciji g. Le Dolley bavi se pitanjima teritorijalne kohezije i teritorijalne agende iz Leipziga, osigurava strateško vođenje i provedbu strukturnih fondova, kao i vođenje, praćenje i evaluaciju operativnih programa. 

Ovaj skup predstavlja prvo događanje u sklopu šireg ciklusa predavanja  'Francuska/Hrvatska: partnerstvo za europske integracije,' koja će se održati u Zagrebu tijekom 2010. godine.  

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 26. travnja 2010. godine s početkom u 14:30 sati u Informacijskom centru Europske unije Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, u Zagrebu, Trg žrtava fašizma 6. 

Predavanje će biti na francuskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski. Registracija sudionika odvijat će se od 14:00 do 14:30 sati. Sudionici konferencije se mole da svoje sudjelovanje potvrde popunjavanjem prijavnice koju treba poslati Udruzi Alumni Europskih studija putem elektronske pošte (ales@ales.hr) ili telefaksom (01 / 489 36 73) do četvrtka, 22. travnja 2010. Sudjelovanje se može potvrditi i telefonom (01/ 489 36 46).  

 

Više o tome:

Program skupa: Strukturni fondovi, instrumenti za regionalni razvoj