naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Komisija poziva tvrtke da više ulažu u obrazovanje radnika

Europski povjerenik za zapošljavanje Laszlo Andor pozvao je prošli tjedan tvrtke u EU da više ulažu u obrazovanje radnika kako bi se lakše prilagodile novim izazovima.

'Vještine radnika u Europi treba uskladiti sa sadašnjim izazovima i novim zahtjevima u svjetskom gospodarstvu', kazao je Andor, govoreći na Europskom poslovnom summitu u Bruxellesu u srijedu 30. lipnja. 

Mađarski povjerenik upozorio je na velike razlike među državama članicama EU-a u pogledu obrazovanja radnika u tvrtkama. Dok u Velikoj Britaniji u obrazovanje radnika ulaže 80 posto tvrtki, to čini samo deset posto grčkih tvrtki. 

Obrazovanje radnika u tvrtkama ključno je za ostvarenje plana Europske komisije 'Nove vještine za nova radna mjesta', kazao je Andor.

Inicijativa 'Nove vještine za nova radna mjesta' pokrenuta je u prosincu 2008. Temelji se na činjenici da Europa, da bi 'osigurala prilike za zapošljavanje za sve i stvorila konkurentno i održivo gospodarstvo, treba dobro obrazovanu radnu snagu koja se može nositi s postojećim i budućim izazovima.' 

Čelnici vodećih europskih tvrtki upozorili su početkom ove godine da se milijuni radnih mjesta u Europi ne mogu popuniti jer radnici nemaju potrebne vještine. 

Stručnjak za obrazovanje radnika Međunarodne organizacije rada (ILO) rekao je da gospodarska kriza pogoršava krizu s vještinama radnika u Europi jer neke tvrtke ne mogu više jamčiti sigurna radna mjesta i manje su sklone ulaganju u obrazovanje radnika. 

Direktori europskih tvrtki u nedavnom su se ispitivanju zauzeli za veću fleksibilnost na europskim tržištima rada. 'Razine obrazovanosti na nekim tržištima u razvoju nesumnjivo su jako velike. Te ljude moramo ili zaposliti ili im konkurirati', kazali su. 

Predsjednik europske podružnice Microsofta Jan Muehlfeit istaknuo je bi poboljšanje e-vještina europskih radnika bilo ključan korak u 'oslobađanju europskog ljudskog potencijala'.

Za pet godina, 90 posto radnih mjesta u Europi zahtijevat će poznavanje osnova rada na računalu, rekao je. 

Predstavnik europskih sindikata Jozef Niemiec kazao je da su nove vještine potrebne i za stara radna mjesta, istaknuvši da bi teret razvoja vještina radnika trebale snositi tvrtke, i javne i privatne. 

Sindikati su zabrinuti zbog toga što velike tvrtke više ulažu u obrazovanje radnika od malih i srednjih tvrtki, koje su u većini i čine 'pravu bazu' europskog gospodarstva. 

Socijalni dijalog između poslodavaca i radnika treba usmjeriti prema zaštiti europskog tržišta rada od sve većeg broja ugovora na određeno radno vrijeme kao kratkoročnog odgovora na recesiju, rekao je Niemiec. Ti radnici na ugovor vrlo rijetko na radnom mjestu dobivaju nove vještine ili neko obrazovanje, što će dugoročno štetiti Europi, upozorio je. 

Osnovni prioritet za sindikate je kvaliteta radnih mjesta, kao i njihova kvantiteta, objasnio je.

Potpredsjednik osiguravateljskog diva Randstad Robert-Jan van de Kraats zauzeo se i za otvaranje radnih mjesta za stare ljude. 

'Ne samo da trebamo nove vještine za nova radna mjesta i nove vještine za stara radna mjesta, nego i nova radna mjesta za stare ljude', rekao je. 

Andor je također pozvao na integriranje marginaliziranih skupina poput Roma u tržište rada. 'Romi su izgubljeni ljudski resurs', upozorio je.(Hina)

 

Više o tome:

EurActiv: Commission puts focus on skills ‘laggards’